Crucea Roșie Română a trimis primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul din Ucraina

2 martie 2022, 19:46

Crucea Roșie Română s-a implicat imediat în favoare ucrainenilor iar un primul convoi cu ajutoare a plecat spre Cernăuți. Șapte tiruri duc acolo 170 de tone de produse.

Campania derulată de Crucea Roșie Română se numește „Umanitatea nu are granițe”.

Pe site-ul crucearosie.ro pot fi făcute donații online. De asemenea, doi euro pot fi trimiși prin SMS la 8825 cu textul UMANITATE. Pot fi făcute donații și direct în conturile campaniei, iar în magazinele înscrise în proiectul Banca de Alimente pot fi colectate produse neperisabile. Toate detaliile legate de modalitățile prin care puteți ajuta campania derulată de Crucea Roșie Română le găsiţi pe site-ul organizației, dar și pe site-ul nostru știri.tvr.ro. TVR este partener al campaniei.

Trimiterea unui convoi umanitar într-o zonă de război este o misiune deloc ușoară. Sunt reguli clare pe care șoferii trebuie să le respecte o dată ce au trecut granița în Ucraina.

Poşta Română pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni 23 de unităţi de cazare din 18 judeţe, în total peste 200 de paturi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite