Crucea Roșie din România are un nou președinte. Camelia Șucu, om de afaceri, preia mandatul deținut opt ani de Majestatea Sa Margareta

Crucea Roşie Română are un nou președinte, ales prin vot. Camelia Șucu, om de afaceri, preia mandatul deținut opt ani de Majestatea Sa Margareta. Crucea Roșie va păstra însă Înalt Patronajul Majestății Sale, așa cum l-a avut pe al tuturor reginelor României, care s-au implicat de-a lungul istoriei să ajute românii aflați la nevoie, mai ales în vremuri de război.

27 Mai 2023, 14:29 (actualizat 27 Mai 2023, 22:11) Știrile TVR |

Majestatea Sa Margareta: Într-un fel este o schimbare de mandat pentru că o să trec astăzi de la preşedinţie, care este un rol mai executiv, spre ce este de fapt rolul Familiei Regale în astfel de organizație, de patronaj, se spune Înalt Patronaj. Să merg pe urmele Reginei Maria, Reginei Elisabeta, care a făcut atât de multe pentru femei şi copii, Regina Mamă Elena și mama mea, care a condus ambulanța la Crucea Roșie, în război.

Voluntarii Crucii Roșii, din toată țara, au votat pentru un nou președinte. Camelia Șucu, voluntar de aproape 15 ani, a obținut cele mai multe voturi. Contracandidatul ei a fost Viorel Cataramă.

CAMELIA ŞUCU - președinte, Societatea Națională de Cruce Roşie: Când mi s-a propus normal că am simțit o onoare, dar știam că va fi o mare responsabilitate și am cântărit mult înainte, mai ales că, pe lângă femeie de afaceri, sunt și femeie, mamă și bunică. Am o experiență antreprenorială și managerială de 30 de ani şi am acționat de-a lungul carierei mele cu onoare și respect și integritate și am acces la pârghii care pot fi folosite în sprijinul consolidării, dezvoltării și promovării Crucii Roșii Române.

Majestatea Sa Margareta a prezidat adunarea generală a Crucii Roşii.

SILVIU LEFTER - director al Societății Naționale de Cruce Roşie: Majestatea Sa a avut un aport absolut special în activitatea societății, s-a implicat, a mers la toate acțiunile noastre, nu este un lucru ușor să îți donezi din timpul liber în slujba cetățenilor. 

Crucea Roșie Română s-a aflat în prima linie imediat după ce a izbucnit războiul în Ucraina. A sărit în ajutorul românilor afectați de dezastre naturale, sărăcie sau alte nevoi urgente.

---------------------------------------------------------

Crucea Roșie Română își alege astăzi un nou președinte, după ce la conducerea organizației s-a aflat timp de opt ani Majestatea Sa Margareta. Și-au anunțat candidaturile doi oameni de afaceri, Camelia Șucu și Viorel Cataramă.

Majestatea Sa Margareta nu mai are dreptul să candideze, dar Crucea Roșie dorește să păstreze Înalt Patronajul Majestății Sale, așa cum l-au avut în Primul Război Mondial, pe cel al Reginei Maria și în cel de al Doilea, pe al Reginei Mamă Elena.

Majestatea Sa Margareta: A fost un privilegiu să fiu la conducerea acestei prestigioase organizații. Organizația a avut înaltul patronaj al Reginei Maria. Regina Elisabeta, Regina Elena și Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război, o activitate medicală susținută și o activitate socială vastă. Toate acestea sunt motive pentru care privesc cu încredere și speranță viitorul Crucii Roșii Române.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI