Cros caritabil pentru Mateo, băiețelul care luptă cu paralizia cerebrală infantilă. Contul în care se pot face donații, în material

28 mai 2023, 21:09

Micuțul Mateo are 4 ani și, în loc să alerge prin parcuri, alături de alți copii, e obligat să stea în căruț pentru că suferă de paralizie cerebrală infantilă. Lumea lui e altfel pentru că, în loc să se joace în aer liber, merge des în cabinete, la tratament, în loc să lăcrimeze după o julitură mai dureroasă plânge pe masa de terapie, în loc să meargă la o grădiniță normală e înscris la una specială. Dar mama lui speră că toate acestea, la un moment dat, se vor termina și fiul ei va fi asemeni celorlalți micuți care nu trebuie să urmeze calea terapiei și care au norocul unei vieți așa cum și-o imaginează fiecare părinte pentru copilul său.

AURELIA ONCETE – mama lui Mateo: După ce vine de la grădiniță, undeva pe la 11.30 programul lui înseamnă terapii, somn, terapii. Are momente când nu vrea să le facă pentru că  are momente când îl doare și momente când nu îl doare. Merge și în parc, dar vă dați seama că nu se poate juca ca și ceilalți copii. Copiii nu au răbdare să stea lângă el tot timpul.

Printre susținătorii lui Mateo se numără și foști sportivi de vârf ai țării noastre. Pe Cristian Gheorghe l-am întâlnit la încălzirea de dinainte de cursă. El este multiplu campion al României, vicecampion mondial și campion european la Kaiac Canoe.

CRISTIAN GHEORGHE – multiplu campion la Kaiac Canoe:
E o onoare și o plăcere să fac lucrul acesta și dacă pot să ajut cumva, oricât de mic este ajutorul meu, o fac.

Concurenți au fost astăzi și polițiști care au lăsat uniforma acasă și s-au îmbrăcat în ehipament sportiv. Ei spun că sunt și părinți așa că vor să ajute familia care luptă, zi de zi, pentru ca micuțul Mateo să poată merge într-o zi.

CĂTĂLIN MIHAI –  şef Serviciu Pregătire Profesională Poliţia Capitalei:
Eu am doi copii, unul e aproape de vârsta lui Mateo și e greu de imaginat așa ceva, creierul se blochează când ajungi la acel moment în care trebuie să te gândești cum ar fi ca și copilul tău să fie într-o asemenea situație.

La ora stabilită s-a dat startul și zeci de persoane au alergat în numele unei cauze nobile.

Taxa de înscriere nu a fost mare, până în 100 de lei, în funcție de categoria cursei la care s-au înscris doritorii. Banii vor fi donați în contul familiei lui Mateo al cărui tratament costă lunar 18.000 de lei, iar părinții lor pot plăti din veniturile actuale cel mult 6.000 de lei. Mateo are 3 frați care necesită și ei atenția părinților. Dar problema de sănătate a copilului de 4 ani impune o atenție specială.

AURELIA ONCETE – mama lui Mateo: Mă doare sufletul când îl văd așa. Îl iubesc din tot sufletul, e copilul meu, e universul meu și aș face orice pentru el. Dacă aș putea aș lua eu boala lui și să îi dau…

Evenimentul HopeRun este la a treia ediție, de fiecare dată banii fiind donați pentru cauze caritabile.

 

CONTUL UNDE SE POT FACE DONAȚII

Titular: AURELIA ONCETE
IBAN: RO69RZBR0000060015649131
Valută: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă