Croaziere pe Mediterana. O cabină pe o navă de lux costă minimum 3.000 de euro pe săptămână

15 aprilie 2019, 21:40

Îndrăgostiții o numesc „Mică Veneţie a Mediteranei”. Cu canalele și peisajele sale, localitatea franceză Sete nu are nicio problemă să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Dar mai ales o clientelă selectă.Veniți la bordul acestui gigant de lux, lung de peste 200 de metri, 2.300 de pasageri fac o croazieră pe Mediterana. În program, 4 zile de navigație și 3 escale.

În medie, fiecare turist cheltuieşte aici 100 de euro în timpul unei escale. Pentru această mică localitate, câștigul anual e deocamdată de 6 milioane de euro. Dar localnicii speră că în câțiva ani se va dubla.

Două pacheboturi pe săptămână fac escală la Sete. Sunt vase de lux. O cabină costă minimum 3.000 de euro pe săptămână. Clientelă selectă, pentru care orice oraș gazdă așterne covorul roșu. Urmare a faptului că agențiile de turism vând din ce în ce mai multe croaziere: se lansează la apă nave de lux. Cea mai nouă: „Simfonia Marilor”, un vas de peste 300 de metri lungime, care a costat 45 de milioane de euro, e gata să plimbe 7.000 de pasageri însoțiți de 2.000 de membri ai echipajului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești