Nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavii de COVID, nu mai sunt locuri nici la morgă. Bunică internată la ATI: Nu m-am vaccinat din cea mai mare prostie. Greșeală mare

Mărturii de la ATI
Mărturii de la ATI
19 octombrie 2021, 20:50

Imagini filmate în morga Spitalului Universitar din Capitală arată dezastrul în care ne aflăm. Într-o singură zi au fost au ajuns aici din saloane, 40 de trupuri fără viață. Reprezentanții spitalului neagă informația că unele cadavre ar fi fost ținute inclusiv pe holuri, din lipsă de spațiu. Cert este că spitalul internează de la o zi la alta tot mai mulți pacienți cu forme severe de COVID.

„Sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi. (…) În jur de 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, intubați și ventilați mecanic. Medicii fac eforturi supraomenești, dar există cazuri de pacienți pozitivi care vin cu forme avansate de boală și care au multiple comorbidități. Din păcate, pierd lupta…” (punctul de vedere al Spitalului  Universitar)

Imagini greu de privit și la Craiova, la Spitalul Județean de Urgență. La morgă, mașinile de pompe funebre stau la rând să preia trupurile celor decedați. În toată țara, este o luptă continuă pentru viață în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de Primiri Urgențe. Presiunea este enormă.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală se fac deja consultații pe hol. Toate cabinetele camerei de gardă sunt pline de pacienți care au nevoie de tratament. Mulți sunt conectați la două surse de oxigen. Și așteaptă eliberarea unui loc într-un salon.

Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București: „Din ce în ce mai mulți pacienți care necesită spitalizare și ajung cu insuficiență respiratorie. E o luptă continuă în a le face loc. Am început să rugăm celelalte spitale să ne împrumute tuburi de oxigen pentru că ale noastre deja sunt insuficiente și producătorul nu mai poate să ne dea altele pentru că nu mai are de unde. Pe scurt, se întâmplă o dramă absolută, o dramă care putea fi evitată.”

În tot spitalul sunt peste 500 de pacienți internați. Și aici numărul de decese variază de la o zi la alta.

Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București: „Au fost vreo două perioade în ultimele săptămâni în care nu mai exista loc în rafturile de la morgă pentru decedați, în dulapurile acelea speciale. E și acolo o întreagă chinuială. Trebuie să-i punem alături, tot în morgă, dar alături de locurile dedicate. E dramatic și cu atât mai greu de înțeles cu cât avem la îndemână un mijloc de prevenire la îndemână. Este uluitor cum suntem practic singurii, noi și cu bulgarii, din Europa care alegem să nu prevenim. Pentru noi ca doctori și infecționiști lucrul ăsta este de neînțeles.”

Și spitalele de campanie sunt sufocate de bolnavi. Iată imagini și mărturii de la spitalul militar ROL 2 din Otopeni. Unii bolnavi strigă cât îi mai țin puterile că regretă că nu s-au vaccinat.

„- De ce nu v-ați vaccinat?

– Din prostie. Din cea mai mare prostie. Greșeală mare.

– De ce v-ați gândit că nu e o variantă bună?

– M-am luat după alți tâmpiți. M-am luat după proști.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 1.800 de pacienți la ATI. Este cel mai mare număr înregistrat de țara noastră de la debutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite