Criză politică în Republica Moldova. Socialiștii lui Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de uzurparea puterii în stat

12 februarie 2021, 15:04

După o perioadă de două luni de instabilitate în arena politică de la Chișinău, zilele acestea politicienii din Republica Moldova s-au întrecut în declarații și acuzații.

Ieri, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, nu a obținut niciun vot în plenul Parlamentului – o premieră absolută pentru Republica Moldova.

În timp ce Natalia Gavrilița își prezenta programul de guvernare în plenul Parlamentului, socialiștii lui Igor Dodon au venit cu propriul candidat. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fost ambasador în Marea Britanie și fost ministru al Finanțelor în guvernul Greceanîi.

Deși Mariana Durleșteanu se bucură de sprijinul unei majorități parlamentare create din 34 de deputați, președintele Maia Sandu a refuzat să o desemneze pentru funcția de prim-ministru, Motivul invocat de șeful statului este că Durleșteanu este susținută de deputați asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

Supărați, socialiștii lui Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de uzurparea puterii în stat și spun că se vor plânge Curții Constituționale, mai ales că există un precedent în acest sens. O decizie anterioară a Curții spune că președintele Republicii este obligat să desemneze candidatul care are sprijinul unei majorități parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite