Criza migranților. Plan european pentru apelul Italiei la asistență financiară

5 iulie 2017, 09:31

Italia este copleșită de numărul celor care ajung pe coastele sale din Africa de Nord. Numai de la începutul anului 85.000 de persoane au ajuns pe această cale în Italia, care a făcut apel la solidaritatea europenilor.

„Apelul guvernului italian la solidaritate europeană este complet justificat. Italia a demonstrat un nivel de solidaritate cu refugiaţii fără precedent în istoria Europei. În ultimii doi ani a făcut multe eforturi ca să îmbunătăţească situaţia. Dacă aş compara cu ce se întâmpla acum un an-doi este mult mai bine, dar numărul de migranti cu care se confruntă acum Italia arată că fiecare stat european ar trebui să se implice”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Comisia Europeană a pus la cale un plan prin care să suplimenteze cu aproximativ 50 de milioane de euro eforturile de a transforma Libia într-un partener rezonabil și eficient care să pună capăt fenomenului călăuzelor. Toate planurile de până acum au eșuat în bună măsură, în ciuda eforturilor susținute ale Comisiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite