Criza migrației din insula italiană Lampedusa: Miniştrii de interne francez, italian şi german țin o teleconferință cu UE

Migranți în Lampedusa
Migranți în Lampedusa
16 septembrie 2023, 17:24

Reuniunea are loc în contextul afluxului de migranţi care a făcut ca în trei zile să ajungă aproximativ 8.500 de persoane în insula italiană Lampedusa, una dintre principalele porţi de intrare a imigranţilor ilegali în Europa, caz ce a relansat dezbaterea despre împărţirea responsabilităţilor în interiorul UE cu privire la solicitanţii de azil.

Conferinţa a fost propusă vineri de ministrul francez Gerald Darmanin după o şedinţă cu poliţia, jandarmeria, serviciile de imigraţie şi de informaţii interne, precum şi cu prefecţii regiunilor Bouches-du-Rhone, Hautes-Alpes şi Alpes-Maritimes.

Vineri dimineaţa, Darmanin a discutat de asemenea cu omologii săi italian, Matteo Piantedosi, şi german, Nancy Faeser.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică în Lampedusa alături de şefa guvernului italian, Giorgia Meloni.

De luni până miercuri, aproximativ 8.500 de persoane au ajuns în Lampedusa la bordul unui număr de 199 de ambarcaţiuni, potrivit datelor ONU.

Centrul de primire pentru migranţi construit pe insula Lampedusa a fost proiectat pentru cel mult 400 de persoane. În aceste condiţii, câteva mii dintre migranţii sosiţi în Lampedusa au fost transferaţi vineri pe insula Sicilia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite