Criza migrației | Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Grecia reprezintă scutul european. (…) Cei care încearcă să testeze unitatea Europei vor fi dezamăgiţi”

3 martie 2020, 20:19

Mobilizare impresionantă a Uniunii Europene în sprijinul Greciei.

Cancelarul Austriei consideră că oficialii europeni ar trebui să se opună unei acțiuni organizate „cu bună știință” de președintele Erdogan, care folosește solicitanții de azil ca pe niște arme.

Dincolo de metafore politice, granița dintre Grecia și Turcia este apărată cu arma în mână de militari greci.

Președinta Comisiei Europene, șeful Consiliului European și presedintele Parlamentului European au vrut să vadă cu ochii lor ce se întâmplă la frontiera UE, luată cu asalt de câteva zile.

24.000 de migranți au fost împiedicați să intre ilegal în Grecia, iar peste 180 au fost arestați, a declarat premierul grec în timpul vizitei la frontieră, alături de oficialii europeni.

Grecia reprezintă scutul european„, a declarat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Vom furniza asistenţă financiară de 700 de milioane de euro Greciei. 350 de milioane vor fi disponibili imediat şi 350 de milioane de euro pot fi solicitaţi ca parte a unui buget rectificat. Cei care încearcă să testeze unitatea Europei vor fi dezamăgiţi„.

Grecia a anunțat că nu mai primește cereri de azil timp de o lună, după ce Turcia a decis să dea drumul  migranților de pe teritoriul său spre Europa.

În același timp, au fost anunțate manevre cu muniție de război în zona insulei Lesbos, pentru a descuraja venirea migranților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta