CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

Criza locuințelor în Franța. Permise noi și reguli mai stricte pentru cei care vor să stea cu chirie

Criza locuințelor în Franța este atât de mare, încât autoritățile locale iau măsuri aspre pentru cei care speculează piața imobiliară. De multe ori, proprietarii închiriază spații lipsite de cele mai elementare norme de confort. Permisele de închiriere vor certifica tocmai existența unor condiții legale și normale de locuit.

22 August 2018, 22:07 (actualizat 22 August 2018, 23:38) |
$article.media.images[0].description
Criza locuințelor în Franța"

Piața neagră a închirierilor profită de cei care au nevoie de o locuință. Comunitățile locale nu dispun de suficiente locuințe sociale, iar doritorii nu îndeplinesc toate condițiile pentru a avea acces la o astfel de chirie. De aici, cercul vicios în care sunt prinși chiriașii, proprietarii și primăriile. Permisele de închiriere au tocmai acest rol, acela de a asana piața chiriilor în cazul persoanelor defavorizate și asigurarea unor condiții decente de locuit.

Mikael Hiraux, primar Fourmies: "Pentru mine, este urgent. Am obosit să văd în fiecare săptămână în biroul meu chiriaşi care vin să se plângă de condiţiile indecente de locuit".

În Franța, agențiile imobiliare au un statut foarte bine stabilit, iar închirierea locuințelor se face pe baza unor reguli foarte stricte.

Charles Chauvet, agent imobiliar: "Trebuie să completez foarte clar un document administrativ cu numele chiriaşului, informaţii legate de clădire, tipul de apartament, statutul apartamentului. Fără acest formular, nu-l pot închiria".

Permisele de închiriere reprezintă doar un pas. Amenzile pentru cei care profită de persoanele care au nevoie de o locuință și închiriază spații improprii vor fi aspre și pot ajunge până la 15 mii de Euro.

De la Paris, pentru TVR, Mihaela Antoche.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 4°C
IASI 8°C 3°C
CLUJ 3°C 1°C
CONSTANTA 12°C 8°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 4°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI