Criza imunoglobulinei. Dozele ar fi trebuit să ajungă în ţară încă de acum două săptămâni

Criza imunoglobulinei pare fără sfârșit și pune în pericol viaţa pacienţilor care depind de aceste medicamente. Dozele ar fi trebuit să ajungă în ţară încă de acum două săptămâni. Între timp, doi bolnavi si-au pierdut deja auzul din cauză că nu au primit tratamentul la timp. Ministerul Sănătăţii anunţă că abia astăzi au sosit primele flacoane din noua tranşa.

05 Februarie 2018, 20:08 Știrile TVR |
Criza de imunoglobulină
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andrei Chelaru are 27 de ani şi este primul pacient din România diagnosticat cu imunodeficienţă. A mai avut doi fraţi cu aceeaşi boală rară, dar nu au supraviețuit. Ca să trăiască, Andrei are nevoie de tratament în fiecare lună. În  decembrie a primit mai puţin de jumătate din doza necesară. În ianuarie, a avut noroc şi a primit medicamentul, dar doza pentru februarie nu a ajuns încă.

"Săptămâna asta ar fi trebuit să merg iară la tratament, medicii din păcate nu au ce să facă, fac tot ce pot, demersuri, sună la minister, tot, dar nu au" – Andrei.

Maia, are 12 ani și suferă de imunodeficienţă primară. Tratament de la stat nu a mai primit din iulie, anul trecut. Medicamentele ei costă lunar 900 de euro. Iar donațiile o ajută să supraviețuiască.

Situaţia e critică în toată ţara.

Dozele ar fi trebuit să ajungă în România încă din 20 ianuarie.

Ministerul Sănătăţii a anunțat că abia acum au sosit în ţară primele doze de imunoglobulină pentru urmatoarele doua luni.

Deocamdată, pacienții așteaptă. Așa cum a așteptat la finlul anului trecut și femeia din Alba, care a murit în lipsa tratamentului.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI