Criză după asasinarea jurnalistului slovac. Poliţia a arestat şapte suspecţi, guvernul poate rămâne fără majoritate

2 martie 2018, 12:09

Ancheta din Slovacia face progrese modeste în cazul Kuciak. Au fost făcute percheziţii în câteva locuinţe din estul ţării şi au fost operate arestări în rândul unor oameni de afaceri italieni suspectaţi că ar avea legături cu mafia calabreză, ce ar opera în Slovacia. Aceştia erau citaţi în ultimul articol al lui Jan Kuciak, publicat de site-ul de ştiri la care lucra. A fost găsită şi o armă, dar experţii spun că nu este arma crimei.

Între timp, la locul crimei au ajuns şi familiile victimelor. Jan Kuciak a fost ucis în propria casă alături de iubita sa. Devastată de durere, mama fetei a declarat că nu are încredere în echipa slovacă de anchetatori. Mai multi experţi străini, chiar și de la FBI sau Scotland Yard, au ajuns la Bratislava pentru a sprijini autorităţile în anchetă.

Sute de oameni au demonstrat în toată țara, în memoria celor 2 tineri uciși.

Ministrul Culturii a demisionat pe fondul scandalului. Doi oficiali slovaci, apropiaţi premierului şi  menţionaţi în ultimul articol al lui Jan Kuciak, au demisionat în aşteptarea rezultatelor anchetei.

Un mic partid ar putea părăsi coaliţia de guvernare, după ce a insistat fără succes pentru demisia ministrului de Interne. Ceea ce ar putea duce la căderea guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Iar Comisia Europeană cere explicaţii Bratislavei în legătură cu suspiciunile de deturnare de fonduri europene în această ţară, dezvăluite de fostul jurnalist.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite