Criza din Ucraina implică şi un război hibrid care se manifestă în primul rând pe internet. Postări și petiții false alarmează populația

Informaţiile false circulă în valuri în privința crizei ucrainene, se amestecă printre cele reale, iar trolii, cei care le răspândesc, sunt tot mai creativi pentru a fi mai uşor crezuți. Ministerul Apărării Naţionale, spre exemplu, a primit în câteva zile 130 de aşa zise petiţii, toate identice. Dar semnate de persoane diferite. A fost creat și un cont fals pe numele șefului Marelui Stat Major al Armatei.

21 Februarie 2022, 20:44 Știrile TVR |

O petiție a fost trimisă pe una dintre adresele oficiale ale Ministerului Apărării Națională nu o dată, ci de 130 de ori în ultimele zece zile. Petițiile sunt identice, dar fiecare este semnată de o altă persoană. Petițiile sunt cel mai probabil transmise de troli - indivizi anonimi care transmit voit pe internet mesaje false şi lansează atacuri la persoană. Acum pare că vor să răspândească o idee total falsă - că România ar putea intra în război.

Multe dintre postări false nasc mii de comentarii și distribuiri. Spre exemplu, trolii au furat și fotografii de pe profilul de Facebook al șefului Statului Major al Armatei Române și au creat un cont fals pe care au distribuit apoi informații false în numele lui.

Şi petiția trimisă MAPN pleacă de la o idee falsă care poate alarma foarte repede publicul din spațiul virtual și nu numai.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI