Criza declanșată de pandemie aduce locuri noi de muncă în Rusia

Odată cu apariția pandemiei și necesitatea autoizolării la domiciliu, foarte mulți angajați au rămas fără serviciu. Pentru cei mai afectați, aflați în pragul pensionarii, în Rusia s-a găsit o nişă. O oportunitate de a lucra după cursuri de reorientare profesională despre care ne vorbește corespondentul nostru, Liviu Iurea.

21 Iunie 2020, 17:57 (actualizat 21 Iunie 2020, 18:02) |

Acolo unde serviciile de igienizare și dezinfecție ale municipalității nu fac față sau nu au personal suficient, Crucea Roșie intervine și dă o mână de ajutor.

La Ulyanovsk , Olga Sergheeva organizează cursuri online în care explică cum trebuie dezinfectate locurile publice cu risc ridicat de transmitere a noului coronavirus.

Olga Sergheeva, coordonatorul centrului de reorientare profesională: "Cursurile sunt destul de interesante, mai ales pentru persoanele aflate în pragul pensionării. Participanţii la curs primesc un atestat cu ajutorul căruia îşi pot desfăşura o activitate profesională".

La cursuri se poate înscrie oricine, mai ales cei care încă se simt în putere și doresc să fie de folos comunității.

Participanții la cursuri învață noțiuni de epidemiologie, cum să sterilizeze echipamentul sau cum să dezinfecteze scările blocului, liftul sau locurile de joacă pentru copii.

O parte din absolvenții cursului au fost selectați să lucreze în "zona roșie", la spitalele unde sunt internați și tratați bolnavii de COVID-19.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI