Ministerul Sănătăţii afirmă că a încheiat procedurile pentru achiziţia a 406.000 doze vaccin BCG şi 160.000 doze vaccin hepatitic B

Criză de vaccinuri
Criză de vaccinuri
7 iulie 2021, 13:04

„Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG.

„Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare
„, precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării „corecte” pentru recuperare la vaccinare.

„Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, afirmă MS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite