Criză de proporții pe piața criptomonedelor | Bitcoin a ajuns sub 21.000 de dolari după ce în noiembrie se tranzacționa cu 68.000 de dolari

14 iunie 2022, 17:35

Bitcoin, cea mai mare şi mai cunoscută criptomonedă, a pierdut doar ieri 10 la sută din valoare şi, automat, au scăzut toate celelalte monede digitale. Investitorii spun că prăbuşirea nu s-a încheiat, dar momentul ar fi prielnic pentru investiţii: pot să cumpere la preţuri mici.

Bitcoin și-a continuat căderea şi a ajuns sub 21.000 de dolari. E o prăbușire de proporții dacă ne gândim că în noiembrie o monedă digitală Bitcoin se tranzacționa cu 68.000 de dolari. Iar previziunile sunt că s-ar putea duce spre 14.000 de dolari. Și celelalte criptomonde au luat-o la vale, așa că investitorii s-au panicat și și-au retras masiv banii.

Potrivit Bloomberg, în doar 72 de ore, piața cripto a pierdut cel puțin 150 de miliarde de dolari. Iar inflația determina băncile centrale să crească dobânzile-cheie. Dobânzile mai mari la creditele și depozitele bancare îi fac pe investitori să își piardă apetitul pentru piețele speculative precum bursele sau piețele cripto.  Oamenii se orientează spre câștiguri mai mici, dar mai sigure și preferă să își bage banii în titluri de stat sau la bănci.

Alţi investitori nu și-au pierdut însă optimismul şi spun că e un moment bun să cumperi criptoactive pentru că au prețuri mici și își vor reveni într-un an sau doi.

Specialiștii le recomandă celor care încă mai vor să investească în criptomonede să se informeze, să cumpere doar cât își pot asuma să piardă, să nu se panicheze și să nu vândă în pierdere. Și să evite monedele extrem de volatile și riscante.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite