Criza de pe Wall Street, cu românca Elif Memet, studenta profesorului Joseph Stiglitz, laureat Nobel pentru Economie

Elif Memet
Elif Memet
7 mai 2020, 10:25

La Columbia, Elif a studiat economie si matematică, fiind desemnată printre primii 1% cei mai buni studenți și absolvind cu cele mai înalte onoruri, precum distincția Phi Beta Kappa, cea mai prestigioasă distincție academică din SUA, primită de 17 președinți americani și peste 140 laureați Nobel. Elif a cercetat inegalitatea economică cu laureatul Nobel Joseph E. Stiglitz, fiind singura studentă care a reușit acest lucru din anul întâi.

Pasionată de economie, aceasta a fost președinta celui mai mare club de finanțe și economie al universității Columbia, Columbia Financial Investment Group, cât și singurul asistent de profesor de nivel de colegiu pentru cursul Economia Monetară și a Băncilor. Elif a dezbătut politici monetare și fiscale la Organizația Națiunilor Unite și Rezerva Federală a Statelor Unite, în calitate de Delegat la ONU la Consiliului Economic și Social și câștigătoare a concursurilor de politică monetară organizate de Banca Centrală a Statelor Unite. Elif este și un inventator, având un brevet la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci România pentru un produs ce decontaminează mediul, este olimpică internațională medaliată cu aur pentru proiecte de mediu și premiantă cu locul I la NASA, concursuri de dezbatere și vorbit în public.

Acum Elif lucrează pe Wall Street ca analist la Goldman Sachs, banca de investiții numărul 1 în lume cu o rată de selecție a angajatilor mai mică de 3%. Aceasta lucrează în achiziții și fuziuni, listări la bursa din New York și reorganizări ale structurii capitalului pentru cele mai mari companii industriale din lume.

În interviul cu Irina Păcurariu se discută despre :

– cum arată Wall Street astăzi

– impactul crizei asupra economiei

– efectele pe termen lung discutate cu mentorul si profesorul lui Elif Memet de la Columbia University- Joseph Stiglitz, laureat Nobel pentru economie

– relațiile comerciale și cum vor arăta ele în viitor

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite