Criză de locuri în secțiile ATI dedicate bolnavilor COVID. Florin Cîțu: Avem nevoie și de personal detașat, acolo unde este cazul. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei

21 septembrie 2021, 13:56

Spitalele din România sunt în zona roșie. În Capitală, mai sunt șase locuri la Terapie Intensivă și cu greu se mai găsește un pat și în secții. Situația este la fel de gravă la nivel național. Autoritățile caută soluții de urgență inclusiv pentru detașarea medicilor.

La nivel national mai sunt 16 locuri libere.

Potrivit autorităților, la nivel național avem disponibile 1522 de paturi în secțiile ATI destinate bolnavilor de COVID-19 și 308 sunt în Capitală.

Știu că există această discuție de a crește numărul de paturi în secțiile COVID, dar avem nevoie și de personal detașat, acolo unde este cazul. Și vreau să mă adresez personalului medical, știu că aceste detașări pot să producă un disconfort, dar este nevoie de personal de specialitate în secțiile de Terapie Intensivă. Un alt front pe care trebuie să-l folosim este cel al spitalelor din subordinea Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație, în orele următoare, cum este implicată primăria și spitalele din subordinea Capitalei în acest val patru. Nu cred că trebuie să mai stresez din nou, cât de important este să avem rapid personalul și secțiile ATI – cât mai multe locuri- am spus 1600, la cum evoluează s-ar putea să avem nevoie de 2000 de locuri. trebuie să înțelegem că noi suntem aici pentru pacienți, nu vreau să aud despre discuții că nu este responsabilitatea instituției mele, nu este responsabilitatea lui X sau Y. Toți suntem aici pentru pacienți și toți suntem responsabili pentru ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite