Criza climatică. Raport ONU: Se recomandă reducerea consumului de carne și lactate

Criza climatică reduce capacitatea Pământului de a susține omenirea. Este una dintre concluziile alarmante ale unui Raport ONU dat publicității la Geneva. Specialiștii spun că este nevoie de o schimbare a modului în care producem hrana și de o reducere a consumului de carne pentru a limita încălzirea globală.

08 August 2019, 20:19 (actualizat 08 August 2019, 20:24) |
$article.media.images[0].description
Criza climatică"

Raportul este o radiografie alarmantă în privința încălzirii globale și a efectelor sale: foamete în creștere, migrație, situații conflictuale.

În Alaska s-a înregistrat cea mai caldă lună iulie măsurată vreodată. Stratul de gheață s-a topit, iar casele au ajuns practic la câțiva metri de ocean. Este considerat punctul zero al haosului climatic.

Încălzirea globală intensifică seceta și inundațiile și erodează solul. Distrugerea pădurilor, în special în America Latină, și transformarea lor în pășuni și plantații are un efect nociv.

Experții afirmă că aproape jumătate din emisiile de metan, unul dintre cele mai nocive gaze cu efect de seră, provin din fermele de creștere a bovinelor și din câmpurile de orez. Se recomandă reducerea consumului de carne și de lactate.

În pofida creșterii producției alimentare, specialiștii spun că peste 820 de milioane de oameni sunt subnutriți.

Seceta din Maroc accelerează fenomenul deșertificării.

Iar în câteva țări din America Latină culturile de fasole și de porumb au fost distruse în proporție de 80% de agresiunile climatice.

Raportul arată că avem nevoie de schimbarea modului în care folosim pământul și producem alimente pentru a limita creșterea temperaturii globale sub 2 grade Celsius.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI