Criza Brexit se adâncește. Surse: Theresa May le trimite o scrisoare liderilor europeni privind amânarea ieșirii din Uniune

19 martie 2019, 22:19

Premierul Theresa May le scrie liderilor europeni o scrisoare în care cere amânarea Brexit, spun surse oficiale de la Londra.

În mesajul către Bruxelles, May ar prezenta două scenario: o amânare scurtă, tehnică, până pe 30 iunie, dacă acordul Brexit va fi în sfârșit aprobat de Camera Comunelor, sau o amânare pe termen mai mare.

Scrisoarea ar urma să fie trimisă astăzi sau mâine, astfel încât liderii europeni să ia o decizie la summitul de joi și vineri.

România continuă pregătirile interne pentru orice scenariu – ieșirea britanicilor din clubul comunitar cu acord, sau un Brexit dur. Una din priorități este asigurarea drepturilor cetățenilor români care trăiesc în Regat.

Premierul Viorica Dăncilă face o vizită de două zile la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuții cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cu accent pe problemele din justiție. În plus, va prezida summitul social tripartit, alături de șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și de Donald Tusk, președintele Consiliului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă