Criza Brexit. Premierul Boris Johnson vrea alegeri anticipate, UE e pregătită să amâne Brexit-ul

25 octombrie 2019, 19:52

La peste 3 ani de la referendumul prin care britanicii au decis că vor să iasă din UE, soarta procesului este incertă, iar societatea britanică este mai divizată ca oricând.

Premierul Boris Johnson îi cere liderului opoziției Jeremy Corbyn să fie bărbat și să accepte alegerile anticipate pentru a ieși din impas.

Este nevoie de un vot în Camera Comunelor, unde conservatorii nu au majoritate, fapt verificat recent, întrucât nu au reușit să treacă acordul Brexit. Unii membri ai guvernului vorbesc despre parlamentul zombi și aproape nimeni nu mai crede că Brexitul se va produce la sfârşitul lunii.

Decizia privind oferta de extindere a termenului de ieșire a Marii Britanii din Uniune ar putea fi trimisă Londrei la începutul săptămânii viitoare, după ce parlamentul britanic va vota propunerea premierului Johnson de a organiza alegeri anticipate în luna decembrie.

UE pare pregătită pentru o nouă amânare a Brexitului.

Una dintre consecințele amânării Brexitului după 1 noiembrie este aceea că Marea Britanie va fi nevoită să desemneze un comisar european, fapt remarcat oficial de Ursula Von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă