Criza apei calde se agravează la Ploiești. În maternitate, nou-născuții au fost spălați cu apă încălzită la reșou

3 august 2022, 11:26

Între timp Consiliul Județean Prahova a reziliat contractul cu firma care asigura agentul termic dar asta agravează problema. E posibil că Ploieștiul să rămână fără apă caldă timp de 3 luni, și fără încălzire la iarna.

Imediat după întreruperea alimentării cu apa caldă, la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgente Ploiești, personalul medical a fost nevoit să spele nou-născuții cu apă încălzită la reșou. A doua zi, însă, conducerea unității spitalicești a găsit o soluție de avarie.

Mihaela Radu, șef secție Obstetrică Ginecologie, Spitalul Județean de Urgențe Ploiești: Spitalul are un sistem pentru situații de urgență sistem suplimentat de panouri solare, speră să se remedieze situația generală.

Însă la alte unități sanitare situația e mai gravă. La spitalul de Pediatrie Ploiești, apa caldă e o amintire. Nici unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești nu mai dispune de agent termic. Aici se caută soluții tehnice care să facă față consumului mare de apă caldă din spital.

Bogdan Nică, manager Spitalul Județean de Urgente Ploiești: Soluția ar fi niste boilere electrice sau cu gaz, ambele soluții au fost evaluate de specialiști și în câteva zile încercăm să le implementă. Până atunci se întâmplă că nu e apă caldă.

Pentru localnici, lipsa apei în plină vară este de neacceptat. Consiliului Județean Prahova a renunțat la contractul cu furnizorul.

Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova: Am reziliat contractul de delagare a serviciului de termie. Principalul motiv a fost că aveau în contract obligativitatea furnizării apei calde, nu au respectat asta, nu exista motiv să fi oprit CET ul în acest moment.

Însă rezilierea contractului cu Termoficare Prahova nu e o veste bună pentru ploieșteni. Dimpotrivă.

Eugen Cristescu, preşedinte, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Ploieşti: Situația este chiar mai gravă decât înainte de reziliere. Acum suntem în imposibilitea de a avea apă 90 de zile ceea ce este și mai grav pentru că trebuie organizată o noua licitație.

Dacă edilii locali nu găsesc urgent o soluție pentru reluarea alimentarii cu apa caldă, Uniunea Asociațiilor de Proprietari Ploiești a anunțat că va organiza manifestații de protest în oraș.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite