Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de Handbal. România a învins Germania 29-24, în al doilea meci al CE

3 decembrie 2018, 19:43

Naţionala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 29-24 (14-11), luni seara, la Brest, în al doilea său meci din Grupa D.

În duelul cu Germania, Cristina Neagu (30 de ani) a depășit-o la golurile marcate la un campionat european pe unguroaica Farkas Agnes, care avea un total de 205 goluri. Anunțul a fost făcut în timpul meciului de crainicul sălii, în aplauzele suporterilor prezenţi la meci.

Cristina Neagu a fost desemnată de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, 2015 și 2016.

Cel mai bun rezultat obținut de Cristina Neagu la un Campionat European a fost la turneul final din Danemarca și Norvegia din 2010, când  România a obținut bronzul. Atunci, Cristina Neagu a fost golgheterul Europeanului, cu 53 de goluri înscrise.

În meciul de sâmbătă cu Cehia, românca trecuse pe locul doi, în urma celor 8 goluri înscrise.

Naţionala feminină de handbal a României a debutat sâmbătă cu o victorie la Campionatul European de Handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, 31-28 (17-11) cu Cehia, în Grupa D a competiţiei.

În al doilea meci, româncele au început în forță, conducând echipa Germaniei cu 5-1 în minutul 5. Apoi, jocul s-a mai echilibrat, dar, graţie şi paradelor portăriţei Dedu, elevele antrenorului Martin Ambros au reuşit să păstreze acest avantaj, 9-5 la jumătatea reprizei, 11-7 cu zece minute rămase de jucat.

Apoi, pe fondul unor erori ale fetelor noastre, Germania a început să revină, apropiindu-se la doar două lungimi. În minutul 27, când a înscris pentru 13-10, Cristina Neagu a atins totalul de 206 reuşite, devenind golgheter all-time al Campionatelor europene.

A fost 14-11 pentru noi la pauză, şi, pe fondul unei evoluţii parcă şi mai bune a portăriţei noastre, diferenţa s-a mărit simţitor până la jumătatea părţii secunde, când am văzut şi un superb gol din poartă în poartă pentru 23-15. A fost 27-20 în minutul 55 şi, în ciuda forcing-ului de final al Germaniei, România a câştigat cu 29-24 şi este deja calificată în grupele principale ale competiţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Echipa de handbal feminin CSM Bucuresti. Sursa foto: CSM Bucuresti

Handbal feminin: CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

CSM Bucureşti a cucerit Cupa României la handbal feminin

Cristina Neagu, handbalistă CSM București / captura video

Handbalista Cristina Neagu a depăşit 1.100 de goluri marcate în Liga Campionilor