Cristina Țopescu - "jurnalist sentimental", om de televiziune, iubitor de oameni și de animale

Cristina Țopescu a fost un jurnalist de referință în televiziune și presa scrisă. S-a lansat pe micile ecrane la Televiziunea Română. De la crainic la prezentator de știri, realizatoare de emisiuni și dezbateri de televiziune, Cristina Țopescu a apărat libertatea de exprimare și a fost o luptătoare pentru drepturile animalelor. Independentă, Cristina Țopescu a păstrat discreție în viața personală, și-a canalizat energia spre cauze nobile și s-a autodefinit "un jurnalist sentimental".

13 Ianuarie 2020, 18:15 (actualizat 13 Ianuarie 2020, 21:21) |
Cristina Țopescu - jurnalistă, om de televiziune, iubitor de oameni și de animale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Mi-aș fi dorit un copil nu pentru mine, ci doar ca să încerc să formez un om bun. Tatăl meu a fost un om special și îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut copilul lui. Într-o viață viitoare sper să fiu și eu o mamă de care copiii mei să fie mândri" - mărturisea la un moment dat Cristina Țopescu pe pagina sa Facebook.

Toată viața asta trebuie să te lupți, e o luptă. Nimic nu se obține ușor. Este lecția pe care Cristina a învățat-o de mică de la tatăl ei, comentatorul sportiv Cristian Țopescu. Cuvintele lui i-au călăuzit drumul. Îl însoțea la serviciu, așa că legătura cu televiziunea a fost inevitabilă.

Copilăria și adolescența și le-a petrecut în studiourile TVR, printre artiști, jurnaliști și oameni de televiziune. La 9 ani, apărea în prima ei emisiune de televiziune: "Cravatele Roșii". În anii '90 a fost una dintre vedetele TVR.

A absolvit Limbi străine, specialitatea Engleza-Italiană, dar a ales jurnalismul de televiziune.

Crainic, apoi, reporter, prezentator de știri, realizator de emisiuni și dezbateri de televiziune, Cristina a devenit un jurnalist apreciat și îndrăgit de public. A mărturisit mai târziu că nu știe dacă televiziunea "a fost cel mai bun drum". Nu îi plăcea în mod deosebit statutul de persoană publică. Considera că "Devii o celebritate abia atunci când ajungi să te cunoască o lume întreagă."

Educată în spirit sportiv, Cristina credea că "E loc sub soare pentru toată lumea", iar competiția adevărată este de fapt cu tine însuți.

Printre exclusivitățile care poartă semnătura Cristinei Țopescu se numără și interviul cu Paulo Coelho, cu care a legat o frumoasa prietenie de familie. S-a autodefinit drept o iubitoare de oameni și animale.

A cochetat o scurtă perioadă de timp cu politica.

Cristina Țopescu a trăit o poveste de dragoste cu Ștefan Bănică Jr. Despre Cristina, artistul a scris astăzi pe Facebook: "Mi-e foarte greu să scriu aceste rânduri. A fost un OM frumos, idealist, cu un suflet mare şi un excelent profesionist în meseria ei. A fost omul alături de care am trăit una dintre cele mai intense perioade din viaţa mea. Drum lin printre îngeri! Vei avea întotdeauna un loc special în inima mea."

Cristina Țopescu a postat ultimul ei mesaj pe pagina de Facebook în 26 decembrie, la o zi după Crăciun. Era un mesaj despre  Papa Francisc.

Născută pe 4 iulie, Cristina Țopescu a fost o luptătoare pentru libertate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI