Cristiano Ronaldo, în fața justiției. Fotbalistul trebuie să justifice încasări de 43 de milioane de euro

31 iulie 2017, 20:36

Cristiano Ronaldo a evitat presa care îl aştepta la Tribunalul din Pozuelo de Alarcon, înainte să fie audiat de instanţă. Fotbalistul a ajuns într-o maşină cu geamuri fumurii şi a fost însoţit de agenţi de securitate ai clubului Real Madrid.

Celebrul fotbalist este cercetat deocamdată fără să fie acuzat oficial de o presupusă evaziune fiscală de aproape 15 milioane de euro. Şi asta pentru că procurorii cred că Cristiano Ronaldo ar fi trebuit să plătească toate impozitele în Spania începând din 2010, după ce a ajuns la Real Madrid.

Portughezul a fost interogat aproape 90 de minute şi ar fi fost incomodat de întrebările judecătorului, căruia ar fi ajuns să-i spună că este cercetat doar pentru că este un sportiv celebru.
Deşi stafful său pregătise o scenă pentru o conferinţă de presă, fotbalistul a părăsit tribunalul foarte supărat şi nu a dat ochii cu jurnaliştii.

INAKI TORRES, purtătorul de cuvânt al lui Cristiano Ronaldo: „Pot să vă spun doar că jucătorul a depus mărturie. Totul este în ordine şi a plecat deja spre casă, iar în curând va transmite un comunicat de presă cu toate informaţiile”.

Cristiano Ronaldo este bănuit că se folosea de o firmă fără activitate creată într-un paradis fiscal, ca să evite plata unor impozite în Spania. Jucătorul de la Real Madrid a declarat în anul 2014 câștiguri de 11,5 milioane de euro, dar anchetatorii consideră că în realitate a încasat 43.

Ronaldo se declară nevinovat şi spune că niciodată nu şi-a ascuns veniturile. În urma acestei audieri, judecătorul spaniol va decide dacă fotbalistul va fi acuzat oficial de evaziune fiscală, iar procurorii ar putea cere în acest caz arestarea preventivă a lui Ronaldo.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă