Cristian Diaconescu: Kremlinul încearcă să convingă poporul rus că se află într-o situație defensivă, că este atacat. Jurnalistul Emilian Isailă: Într-un conflict armat, podurile și toată infrastructura critică devin obiectiv militar

Jurnalistul Emilian Isailă consideră că Putin nu va lua o decizie pentru a pregăti un eventual atac militar. Jurnalistul a declarat, duminică seara, la TVR Info, că într-un conflict militar, infrastructura rutieră este un obictiv țintă pentru distrugere, deci nu poate fi vorba de atac terorist. Colegul nostru de la TVR Moldova, Constantin Uzdriş, spune că un stat terorist a început să se plângă de terorism. Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, a declarat, tot la Infoplus, că mesajul transmis de Vladimir Putin este că Rusia este atacată din toate părțile și ei sunt într-o situaţie defensivă.

10 Octombrie 2022, 09:07 (actualizat 10 Octombrie 2022, 11:05) Știrile TVR |

Emilian Isailă: "Ceea ce spune Putin, cu atac terorist, n-are nicio relevanță, pentru că nu este un atac terorist. Într-un conflict armat, podurile și toată infrastructura critică devin obiectiv militar. Orice expert militar poate spune asta. (...) E foarte important să observăm și altceva, faptul că de două zile, imediat după avarierea podului Kerci, s-au întâmplat două lucruri: a dispărut de pe agendă problema aceea a referendumurilor, deci ucrainenii au reușit să-i distrugă tot proiectul cu referendumul, nu mai vorbește nimeni de anexările teritoriale. Și a doua problemă: reacția Kremlinului a fost ponderată vizavi de acele amenințări cu un atac nuclear."

Constantin Uzdriș: "Statul terorist se plânge de terorism. Vladimir Putin, prin armata sa, ceea ce face în ultimele opt luni, este mult mai grav decât avarierea acelui pod pe care, da din păcate sau cel puțin așa spun rușii că au murit trei persoane. Ucraina are peste 200, conform datelor ONU, numai copii uciși pe parcursul a ceea ce Vladimir Putin îi place să numească operațiune specială. Deci, un terorist se plânge de terorism. Ar fi comic, dacă situația nu ar fi atât de gravă."

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: "Din punctul de vedere al relației dintre Kremlin și poporul rus, toate măsurile care sunt transmise prin orice mijloace de comunicare vizează acest aspect: practic, în acest moment, se încearcă să fie convins poporul rus că se află într-o situație defensivă și că este atacat din mai multe părți și tot ceea ce se întâmplă sunt răspunsuri militare pentru a apăra identitatea rusă, Federația Rusă se află într-un război defensiv, de apărare împotriva mai ales a Occidentului și a Vestului care nu are în acest moment altă temă decât să atace Federația Rusă prin proxi, prin interpușii săi ucraineni."

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat duminică seara că explozia de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, este "un act de terorism" pus la cale de serviciile secrete ucrainene. Este prima reacție a președintelui rus, după ce proiectul său de suflet - podul pe care l-a și inaugurat personal - a fost avariat serios în urma unei explozii care a avut loc sâmbătă dimineață.

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin: Atacul asupra podului Kerci este un act de terorism pus la cale de serviciile speciale ucrainene

Podul Kerci, care face legătura între Crimeea și Rusia, s-a prăbușit parțial după o explozie puternică. Imagini cu deflagrația. Circulație reluată parțial sâmbătă seară. Putin: FSB va răspunde de securitatea infrastructurii

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI