Cristian Borcea rămâne în închisoare. Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare

23 octombrie 2017, 13:41

UPDATE Cristian Borcea mai rămâne după gratii! Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată. El poate reveni cu o nouă solicitare peste şase luni. Borcea a încercat să îi înduplece pe judecători spunând că are 7 copii acasă şi că a achitat prejudiciul din dosar.

Recuosc faptele si le regret! Îmi pare rău că mi-am expus familia cu ce am făcut. Vă rog să îmi daţi voie să merg lângă copiii mei„, a declarat Borcea în fața judecătorului.

În acest moment, dintre cei condamnaţi în dosarul transferurilor, doar Cristi Borcea şi Victor Becali mai sunt în penitenciar. Deşi a primit tot 6 ani şi 4 luni ca şi Borcea, Giovani Becali a fost eliberat de anul trecut, chiar dacă nu a achitat niciu leu din prejudiciu. Avea însă peste 60 de ani şi a executat o treime din pedeapsă.

UPDATE Tribunalul Ilfov a rămas în pronunțare, după ce, mai devreme, a luat în discuție contestația DNA față de decizia Judecătoriei Buftea de eliberare condiționată a  lui Cristian Borcea, a transmis Alex Costache pentru emisiunea Aici, Acum.

În primul rând,  a luat cuvântul procurorul DNA, care a cerut judecătorului să amâne cu 6 luni o decizie privind eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea. Spunea procurorul DNA că acesta nu s-ar fi îndreptat în penitenciar, dimpotrivă, ar fi speculat toate lacunele sistemului. De asemenea, procurorul a pus la îndoială capacitatea lui Cristian Borcea de a redacta într-un timp foarte scurt două cărți în penitenciar.

Avocații și Cristian Borcea au susținut că, deși la termen ar trebui să se elibereze în 2020, ar trebui să fie eliberat chiar astăzi întrucât ar fi beneficiat de legea recursului compensatoriu, intrată recent în vigoare. Borcea a susținut că a achitat partea lui de prejudiciu în dosarul Transferurilor – 400 de mii de euro.  În plus, îl așteaptă acasă 7 copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite