Cristi Borcea, plasat sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, după mai multe ore de audieri la DIICOT

2 noiembrie 2018, 10:45

ACTUALIZARE La finalul audierilor, Cristi Borcea a fost plasat sub control judiciar, într-un dosar care vizează un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Omul de afaceri trebuie să plătească o cauțiune de 2 milioane de lei în termen de 10 zile.

ACTUALIZARE Cristian Borcea a fost dus la DIICOT pentru audieri în dosarul de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Cei doi foști șefi din Rompetrol implicați sunt de origine rusă și nu se mai află în țară.

ACTUALIZARE Perchezițiile făcute acasă la Cristi Borcea s-au încheiat, după 10 ore.

ACTUALIZARE Avocatul Pavel Abraham a declarat că este vorba despre operațiuni presupus ilicite, așa cum afirmă DIICOT, realizate la nivelul anilor 2009, 2010, 2011, 2012, în perioada vechii conduceri Rompetrol, și cu prejudicierea instituțiilor statului, în deosebi în ceea ce privește achitarea taxelor. „Cred că este o anchetă normală, un pic întârziată, dar rămâne de văzut” a spus Abraham.

Procurorii DIICOT efectuează, vineri, 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Brăila şi Constanţa pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Aceste infracțiuni s-ar fi comis în perioada ianuarie 2010 – octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat) şi spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

Conform IGPR, prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la 40.000.000 de lei.

Sunt vizați, în primul rând, doi foși șefi ai Rompetrol, dar și Cristian Borcea. Sunt percheziții și la domiciliul acestuia din Voluntari.

Fostul acţionar al lui Dinamo a fost eliberat condiţionat la începutul lunii iulie, după ce a executat patru ani şi patru luni din pedeapsa de şase ani şi patru luni primită în Dosarul Transferurilor.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite