Criogenia, o afacere de 12 ani într-un orășel din Rusia. Clinica are în păstrare trupurile a 50 de „criopacienți”

29 mai 2017, 08:44

Pentru creștinii ortodocși din Rusia, orășelul Serghiev Posad este unul dintre cele mai sacre locuri. În mod paradoxal, pe lângă mănăstirile și bisericile vechi de secole, la Serghiev Posad noțiunea de viață veșnică are și alte interpretări. Niste întreprinzători au pornit o afacere care sfidează moartea. Cu ajutorul criogeniei, ei congelează trupurile celor care speră că, peste ani, când tehnologia va avansa, vor fi readuși la viață.

Chiar dacă nu există garanții pentru un succes real, în cei 12 ani de funcționare, clinica are deja în păstrare trupurile a 50 de „criopacienți”.

Majoritatea celor care apelează la metoda criogenării sunt pacienți bolnavi în fază terminală. Imediat după constatarea decesului, corpului i se administrează anumite substanțe chimice care prezervă organele interne. Apoi trupul este răcit cu azot și se păstrează la o temperatură de minus 196 de grade celsius.

Clinica primește și animale. Prețul variază între 12.000 și 15.000 de dolari în funcție de mărimea patrupedului.

Pentru cei mai mulți criogenia rămâne însă o fantezie, ceva de domeniul SF. Totuși, în afară de Rusia, centre de criogenare mai există și în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite