Criminalist cu talent de pictor. Un poliţist de la IJP Prahova realizează portrete-robot inedite

8 martie 2017, 17:58

„N-am avut nicio treabă cu arta, deci n-am făcut niciun studiu. Pur şi simplu, o curiozitate m-a împins să mai aflu câte ceva despre desen”, spune Claudiu Călin, criminalist al IJP Prahova.

Primul desen pe care Claudiu l-a făcut a fost Maestrul Yoda din Războiul Stelelor. De atunci, a trecut ceva vreme. Şi tânărul a perseverat. Între timp, a învăţat şi arta digitală. La meseria de criminalist a început să se gândească spre finalul liceului.

„M-am hotărât să dau la Academia de Poliţie pentru că îmi place să aflu adevărul şi mai ales atunci când poate fi demonstrat ştiinţific. De aia mi-am ales domeniul criminalistic”, povesteşte Claudiu.

“Este o persoană calmă, liniştită şi, datorită calmulului, este o persoană şi foarte minuţioasă. Se apleacă foarte mult asupra lucrărilor, gândeşte în detaliu ceea ce are de făcut„, spune șeful Serviciului Criminalistic, Dan Albu.

Claudiu a absolvit Academia, iar acum realizează portrete-robot la poliţia din Prahova. Are 22 de ani şi spune că meseria de criminalist îi ocupă tot timpul. A decis să nu se lase nici de desen şi să înveţe noi tehnici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite