Crimă în Spitalul de urgență Piatra Neamț: directoarea de îngrijiri medicale a fost ucisă de soțul ei. Femeia luase decizia de a divorța din cauza violenței domestice

10 ianuarie 2020, 17:55

ACTUALIZARE Procurorii care anchetează cazul crimei de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț spun că intenția bărbatului de 50 de ani de a-și ucide soția a fost clară. El a intrat în spital cu cuțitul asupra sa, a înjunghiat-o pe femeie, apoi a vrut să plece.

Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a declarat presei vineri seara că cercetările se fac pentru infracțiunea de omor. El a precizat că femeia fusese de mai multe ori bătută de soțul agresiv și luase decizia de a divorța, însă bărbatul nu era de acord.

„Soțul și-a agresat soția în timp ce era la spital, la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, a agresat-o în birou, în timpul serviciului. Din câte am înțeles, potrivit declarațiilor martorilor audiați până la această oră, exista un conflict mai vechi. Pe fondul unor discuții mai vechi, unor conflicte mai vechi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi devenit agresiv. Agresiunile erau zilnice, motiv pentru care victima a intentat acțiune de divorț. În momentul în care soțul a aflat de acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute în oraș într-o locuință închiriată. Soțul nu a făcut nimic altceva decât să o urmărească, să o hărțuiască, iar discuțiile probabile care au avut loc între ei (…), au dus la o atitudine violentă din partea acestuia”, a declarat Olteanu, citat de Mediafax.

Procurorul afirmă că vineri, în jurul orei 15.30, agresorul a pătruns în incinta Spitalului de Urgență Piatra Neamț, s-a dus direct la biroul soției sale, care nu își luase în primire noul birou și lucra încă în biroul de asistent șef al Secției Chirurgie, și fără niciun motiv a scos un cuțit cu care a înjunghiat-o.

Stelian Olteanu a mai spus că agresorul nu a avut intenția să fugă sau să ascundă arma, ci a ieșit din biroul în care și-a înjunghiat soția și a vrut să plece din spital.

„Lumea s-a alertat, fiind și pacienți, și personal medical. Individul a fost reținut la un moment dat de către agenții de pază, prezentat organelor de poliție, s-a încercat resuscitarea victimei aproximativ 40 de minute, dar după aproximativ o oră, victima a decedat. Cuțitul l-a avut asupra lui când a intrat în incinta Spitalului Județean. Intenția a fost foarte clară, de vreme ce a avut obiectul apt de a produce moartea asupra sa (cuțit de bucătărie cu lama de 40 de cm) și și-a dus la capăt ceea ce a gândit, rezultatul s-a produs, este foarte clar că intenția a fost clară de a ucide. (…) După comiterea faptei a ieșit pe hol și a încercat să plece liniștit fără niciun fel de alte activități care să ducă la ideea că a vrut să fugă sau să ascundă arma. Cuțitul a fost găsit la fața locului”, a mai spus Olteanu.

Procurorul a mai declarat că agresiunile asupra femeii au fost nenumărate în ultima vreme și că sunt martori oculari care declară că victima a cerut, la un moment dat, protecție, când pleca de la spital sau se ducea la serviciu, când își vizita mama, deoarece se temea de atitudinea agresivă a soțului.

ACTUALIZARE Femeia avea 49 de ani și lucra de mult timp ca asistentă-șefă la secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț.

În urmă cu câteva zile, ea câștigase concursul pentru postul de director de îngrijiri medicale al spitalului. Astăzi fusese prima ei zi în noua funcție.

Femeia se afla în cabinetul său de la secția de Chirurgie, atunci când a venit soțul în vizită.

Martorii au povestit că au auzit discuții în contradictoriu și apoi un țipăt. Colegii au intervenit imediat și au găsit-o pe femeie înjunghiată de mai multe ori. Rănile au fost atât de grave, încât medicii chirurgi nu au putut-o salva.

Soțul ei a fost oprit de paznicii spitalului și reținut apoi de polițiști.

Surse din anchetă susțin că cei doi erau în proces de divorț.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite