Crimă, sinucidere şi întrebări fără răspuns. Anchetatorii încearcă să afle dacă cetăţeanul olandez a avut complici

24 septembrie 2019, 09:14

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marţi că, în momentul în care procurorii vor avea confirmarea oficială că cetăţeanul olandez acuzat de uciderea fetiţei din Dâmboviţa s-a sinucis, dosarul se va clasa, deoarece făptuitorul a murit, însă ancheta va continua pentru a vedea dacă sunt şi alte victime în acest caz.

Începând de ieri (luni, n.r.) am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există elemente, suspiciuni că activitatea infracțională a acestui individ s-a desfășurat pe raza mai multor județe și necesită o mobilizare mai amplă la nivelul țării, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general nu a putut preciza dacă mai există alte victime sau complici ai olandezului, însă trebuie verificate toate pistele.

„După cum ați văzut el a fost de cel puțin câteva ori în țară. (…) Noi știm acum patru, s-ar putea să fi fost mai multe, de mai multe ori nu știm”, a spus Licu.

Întrebat cum poate fi explicată prezența bărbatului în Dâmbovița, Licu a răspuns: „Nu știm, a fost în multe locuri din țară, v-am spus, noi acum desfășurăm niște activități complexe. Să știți că e o activitate foarte laborioasă cea care se desfășoară, ieri s-a emis un ordin european de anchetă, apelăm la colegii din Olanda care ne sprijină și sunt foarte deschiși colaborării cu noi și repet trebuie să verificăm absolut toate pistele”.

Olandezul suspectat de uciderea fetiței de 11 ani din Gura Şuții s-a sinucis luni. Pe un drum din Olanda a intrat pe contrasens și s-a izbit intenționat de un tir.

Între timp un prim raport al legiștilor spune că fetița a fost agresată sexual.

Fosta logodnică a cetățeanului olandez bănuit în cazul crimei din Dâmbovița susține că individul a fost în trecut condamnat la închisoare și internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracțiuni de natură sexuală, informează presa locală din Olanda.

Olandezul a fugit sâmbătă dimineața din țară. Anchetatorii au mai multe probe împotriva lui, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere. Cu ajutorul lor, a fost refăcut traseul victimei și al călăului ei.

Vineri, ora 16.50. Mihaela, o copilă de doar 11 ani, pleacă de la școală spre casa. E una dintre puținele dăți când face acest drum fără să fie însoțită de vreun adult. Avea de mers 500 de metri.

Aproape tot drumul spre casă, Mihaela este surprinsă de mai multe camere de supraveghere. În acest timp, în alte imagini, apare pentru prima dată mașina condusă de cetățeanul olandez. Era 17:15 minute. Bărbatul era la volan pe o stradă din comuna Gura Şuții şi mergea în direcţia fetei. Din acest moment, totul se desfășoară extrem de rapid. Două minute mai târziu, fetița e filmată pentru ultima dată în viață mergând singură pe stradă, la doar 200 de metri de casă.

În foarte scurt timp, mașina olandezului este filmată lângă primărie, spre ieșirea din localitate, în câmp.

O jumătate de oră mai târziu, puțin după 17.40, cetățeanul olandez este observat pe camerele de supraveghere din Broşteni, comuna alăturată. Mașina pe care o conducea este de această dată murdară de pământ.

Timp de două zile, fata a fost de negăsit. Sute de oameni, polițiști, jandarmi, pompieri, voluntari au căutat-o. Chiar și un elicopter a periat întreaga zonă. A fost găsită fără suflare duminică seara, într-un lan de porumb.

Luni, familia fetiței a ridicat de la morga din Târgoviște trupul neînsuflețit și se pregătește de înmormântare.

Olandezul acuzat în acest caz a avut inclusiv o discuție cu anchetatorii români înainte de a pleca din țară. A fost întrebat ce a făcut în zona Gura Şuţii, însă a putut părăsi România fără probleme. S-a sinucis după ce a ajuns în Olanda.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite