Creşterea economiei româneşti a încetinit la 0,3% în trimestrul III

PIB în scădere
PIB în scădere
16 noiembrie 2021, 09:43

În primele nouă luni ale acestui an, Produsul intern brut a crescut cu 7,1% pe seria brută şi cu 6,8% pe seria ajustată sezonier faţă de acelaşi interval din anul precedent.

Pe de altă parte, INS precizează că, urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul III 2021 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, fiind înregistrate modificări ale indicilor de volum comparativ cu a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II 2021, publicată în comunicatul de presă din 11 octombrie 2021.

Astfel, cifrele privind avansul PIB în trimestrul I 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite în scădere la 2,2%, de la 2,6%, iar cele ale trimestrului II 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite în coborâre la 1,5% de la 1,9%.

Comisia Europeană a revizuit recent în scădere la 7% estimările privind creşterea economică a României în acest an, după ce în luna iulie preconiza un avans de 7,4%.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Anul nou vine cu creșteri de prețuri. Lista scumpirilor de la 1 ianuarie

În ce să investim banii economisiți. Depozite bancare sau titluri de stat