Creştere medie între 10% şi 22% a preţurilor pentru apartamentele noi, în Bucureşti

Preţurile apartamentelor noi din Bucureşti au crescut, în medie, cu 10% - 22%, în cel de-al doilea trimestru din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, conform unei analize de specialitate, publicată marţi.

16 August 2022, 12:08 (actualizat 16 August 2022, 12:19) Știrile TVR |
Blocuri

Pe segmentul locuinţelor accesibile (mass-market), preţurile sunt cuprinse între 1.250 şi 1.600 euro/mp util, cea mai mare creştere în trimestrul II al acestui an, faţă de intervalul similar din anul anterior (22%). Comparativ cu primul trimestru al acestui an, s-au observat mici corecţii pe anumite zone, în medie observându-se totuşi o creştere de 5% a preţurilor solicitate.

Totodată, în sectorul 6 (cu precădere în zonele Militari, Drumul Taberei şi Apusului), s-a înregistrat o creştere semnificativă de la un an la altul, cuprinsă între 13% şi 35% a preţului solicitat.

Zonele analizate pe acest segment includ: Apusului, Berceni, Crângaşi, Drumul Taberei, Păcii, Pantelimon, Theodor Pallady şi Titan.

Conform analizei Premier Estate Management şi Imobiliare.ro, în privinţa segmentului de locuinţe mediu, cu preţuri solicitate cuprinse între 1.650 şi 2.150 euro/mp util, se observă o creştere de 10%, de la an la an, şi o stagnare a preţului fată de începutul acestui an. Zonele analizate pe acest segment sunt: Iancului, Mihai Bravu, Eroii Revoluţiei, Dristor şi Bucureştii Noi.

La categoria "Mediu - Superior", în perioada aprilie - iunie 2022, preţurile pe metrul pătrat util oscilează între 2.200 şi 2.500 euro, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv o stagnare în comparaţie cu primele trei luni din anul curent. Zonele analizate pe acest segment includ: Timpuri Noi, Parcul Carol, Băneasa şi Tineretului.

Potrivit sursei citate, segmentul Premium, adică locuinţele cu preţuri cuprinse între 2.500 şi 2.700 euro/mp util, a cunoscut o scumpire de 10%, în intervalul analizat, iar zonele vizate au fost: Aviaţiei, Dacia, Dorobanţi, Eminescu, Floreasca, Universitate şi Piaţa Victoriei.

De asemenea, în ceea ce priveşte segmentul de lux - proprietăţi cu preţuri ce depăşesc 2.900 de euro/mp, se constată o apreciere de 20% faţă de anul trecut şi o stagnare în perioada aprilie - iunie în comparaţie cu lunile anterioare. Pe lista zonelor analizate se află: Aviatorilor, Herăstrău, Kiseleff, Nordului şi Piaţa Romană.

Analiza a luat în calcul preţurile solicitate pentru apartamentele construite în perioada 2019 - 2022, în baza a 7.831 de anunţuri de vânzare listate pe portalul Imobiliare.ro.

Premier Estate Management este o companie românească de consultanţă imobiliară cu o experienţă de 14 ani pe piaţa imobiliară rezidenţială.

Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România, ce a depăşit de curând pragul de 1,9 milioane de vizitatori unici pe lună.

Sursa Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI