Creşte numărul de cazuri de COVID-19 în Rusia, cu aproape 9.000 de contagieri într-o singură zi. Moscova, principalul focar de infecţie al ţării

Crește numărul de infectări în Rusia
Crește numărul de infectări în Rusia
1 octombrie 2020, 16:41

În ultimele 24 de ore în întreaga ţară au fost depistate în total 8.945 de cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 169 de decese provocate de această boală.

Un procent de 27,1 % dintre cazurile noi nu prezintă simptome clinice, potrivit unui comunicat al cabinetului de criză pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Moscova, principalul focar de infecţie al ţării, a înregistrat joi 2.424 de noi contagieri, cea mai mare cifră de cazuri zilnice din ultimele patru zile.

Cu 1.185.231 de cazuri, Rusia ocupă locul patru în lume în ceea ce priveşte numărul contagierilor, după SUA, India şi Brazilia, totalizând 20.891 decese de COVID-19.

Cazurile de coronavirus au început să crească în Rusia la mijlocul lunii septembrie, o tendinţă care s-a evidenţiat mai ales la Moscova, unde în timpul lunilor de vară s-au înregistrat în jur de 600 de cazuri zilnice.

Marţi, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea şcolilor din capitala rusă pentru o perioadă de două săptămâni, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Autorităţile ruse au avertizat cetăţenii că, dacă nu vor să fie reimpuse restricţiile din primăvară, cu izolare generală şi reducere a deplasărilor, atunci trebuie să respecte conştiincioşi „toate exigenţele sanitare”.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite