Cresc tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA

24 septembrie 2017, 13:14

Pentagonul a făcut o demonstraţie de forţă şi a trimis bombardiere şi avioane de luptă să survoleze coasta de est a Coreii de Nord – mai aproape ca niciodată în acest secol. Câteva ore mai târziu, la New York, de la tribuna ONU, ministrul de externe de la Phenian i-a transmis un mesaj dur preşedintelui Trump. L-a numit alienat mintal, megaloman, rege mincinos şi l-a acuzat că a pângărit inclusiv ceea ce a numit spaţiul sacru al adunării generale.

Ri Yong Ho, North Korean Foreign Minister: „În cele 8 luni de când e la putere, a făcut din Casa Albă un bâlci zgomotos şi acum a încercat să transforme adunarea ONU într-un cuib de mafioţi unde doar banii sunt respectaţi, iar vărsarea de sânge este la ordinea zilei”.

Ministrul nord-coreean a taxat şi retorica agresivă a liderului american şi a ameninţat direct SUA.

Ri Yong Ho, North Korean Foreign Minister: „Trump a încercat să insulte demnitatea supremă a ţării mele numindu-l rachetă, dar de fapt a comis greşeala ireversibilă ce face inevitabil ca rachetele noastre să viziteze teritoriul SUA”.

Deloc surprinzător, Donald Trump a replicat pe Twitter fără nicio intenţie de a detensiona situaţia şi a spus că dacă vor continua în acest fel, atât ministrul cât şi Kim Jong Un nu vor mai rezista prea mult timp. În ciuda tensiunilor fără precedent între cele două state, turiştii care merg în zona demilitarizată nu cred în posibilitatea unui conflict militar.

„Nu cred că un război este probabil, aşa că vin aici duminică cu cei mici să vadă şi ei Coreea de Nord de care tot aud la ştiri”.

„Nord-coreenii şi sud-coreenii sunt acelaşi popor, sunt fraţi care trăiesc împreună de sute de ani şi nu cred că un război trebuie să ne îngrijoreze”.

La Phenian, zeci de mii de oameni au fost organizaţi pentru a demonstra împotriva Statelor Unite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite