Cresc infectările în Europa. În Polonia se dublează numărul de noi infectări, în Suedia este a treia săptămână de creștere accelerată a cazurilor grave

3 martie 2021, 19:27

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, utilizarea certificatelor de imunitate nu este recomandabilă, nefiind susținută de dovezi științifice. Vaccinarea călătorilor internaționali, în detrimentul categoriilor de risc ce pot face forme urâte de COVID, nu va ridica presiunea de pe spitale, crede OMS.

În Europa, valul trei al pandemiei prinde viteză. Regiunea Pardubice, din Cehia, e în stare de urgență spitalicească, ceea ce înseamnă că actul medical nu mai poate fi asigurat la standarde, iar personalul dă prioritate cazurilor grave.

TOMAS GOTTVALD, director spital: “Nu mai avem paturi la ATI, paturi cu ventilatoare, adică paturile vor fi folosite numai pentru pacienţii în stare foarte gravă”.

Polonia se confruntă cu dublarea numărului de noi infectari. În 24 de ore, de la 8 mii de cazuri s-a ajuns la aproape 16 mii. E criză de paturi în spitale, așa că vor fi deschise unități temporare COVID.

Suedia a intrat în a treia săptămână de creștere accelerată a cazurilor grave, care ajung la ATI.

ANDERS TEGNELL, epidemiolog-şef, Suedia: „Am făcut tot posibilul, am redus contactele sociale, ca să evităm valul al treilea. Dar se pare că ne îndreptăm spre valul al treilea”.

Peste ocean, însă, câteva state americane au decis să revină complet la normal. Tonul l-a dat Texas, unde a dispărut obligativitatea măștii, iar magazinele și restaurantele s-au deschis la întreaga capacitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă