Crenvurști cu adaos de țelină și înghețată cu ulei de trandafir. Rețete inovatoare ale studenților de la Inginerie Alimentară

19 aprilie 2022, 19:36

Crenvurștii de pui cu țelină și pastramă de vită injectată cu ulei de rapiță și pudră de lucernă sunt printre cele mai interesante rețete propuse ca proiecte de diplomă de studenții care termină Ingineria Alimentară din Iași. Preparatele sunt făcute doar cu ingrediente naturale.

Multe dintre rețetele elaborate în laboratoarele Universităţii din Iași sunt proiecte de cercetare finanţate de producători, care apoi le preiau în liniile de fabricație.

Înghețată cu afine și aromă de trandafir se bazează pe o metodă inedită de păstrare a aromelor.

Isabela Anghel, masterandă: „Încapsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere, ca să nu-și piardă caracteristicile, să poată fi regăsit integral în înghețată. Aroma se va elibera treptat și va lăsa un post gust plăcut, care va dura câteva ore.”

O astfel de înghețată, 100% bio, poate ajunge rapid în gelateriile producătorilor care sunt dispuși să cumpere drepturile de proprietate. Iar o cupă din acest produs dulce ar costa în jur de 6 lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite