Creierul bebelușului, modelat din pântec. Un studiu recent arată legătura dintre starea gravidei și sănătatea copilului

13 martie 2018, 20:14

Elena este de câteva zile mămica unui băiețel. Povestește acum că, pe toată perioada sarcinii, i-a vorbit celui mic și a încercat să îi creeze o stare de bine și de siguranță. Acum, bebelușul reacționează la aceiași stimuli ca în perioada intrauterină.

Efectele pe care viitoarele mame le obțin instinctiv au fost dovedite și prin studii recente făcute de către cercetătorii Universității din Helsinki. Comportamentul copilului după naștere este influențat de felul în care mama îl expune unor stimuli pozitivi în timpul sarcinii.

Copiii noștri ne ascultă dinainte de naștere, de aceea ar trebui să le vorbim mai des, să alegem anumite suntete și cântece care să ne liniștească și să îi liniștească. Așa punem prima cărămidă în formarea echilibrului emoțional al copiilor, pe termen lung.

Stimulii negativi sunt însă periculoşi: pot avea un impact devastator în creierul bebelușilor.

Cu alte cuvinte, o perioadă de sarcină stresantă în care sistemul nervos al bebelușului se formează decide o mare parte din felul în care va fi viitorul copil și adult.

Studiile cercetătorilor au vizat grupuri de femei gravide, dar și tinere mame. Expunerea la un anumit fundal sonor în viața intrauterină instalează un anumit tip de comportament după naștere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă