Credite mai ieftine, negociate cu banca. O femeie din Maramureș a obținut reducerea creditului cu aproape 45 de mii de euro

24 aprilie 2019, 20:44

În 2007, femeia a luat un credit de 50.000 de euro, cu dobândă variabilă, pentru operația pe inimă a fiicei sale. Împrumutul trebuia rambursat în 25 de ani, la o valoare de aproape 80.000 de euro, iar femeia a girat cu casa.

În câțiva ani, rata s-a dublat, pentru că au crescut dobânzile.

Femeia a renunțat la profesia de învățătoare și a plecat în Italia să lucreze ca îngrijitor şi să câștige mai mult pentru a nu pierde casa. Dar tot nu reușea să acopere ratele. S-a întors acasă și, la sfârșitul anului trecut, a apelat la serviciile Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar.

De la începutul anului, peste 600 de români au apelat la serviciile conciliatorilor – cu 70% mai mulți față de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe cereri vizează reducerea, eliminarea unor comisioane sau un sold mai mic pentru creditele ipotecare și de consum.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar a fost înființat de guvern în 2015, pentru a aplica o directivă europeană. Serviciile sunt gratuite.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite