Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Izvorul Tămăduirii

13 aprilie 2018, 12:46

În toate bisericile din țară vor avea loc slujbe de sfințire a apei.

În Brăila, peste o mie de credincioși au venit, azi-noapte, în pelerinaj la Biserica Greacă.

Se spune că apa de acolo are calități tămăduitoare, iar izvorul se deschide o dată pe an.

Pelerinii au venit încă de joi la Biserica Greacă și au stat la rând pentru a ajunge la apa izvorului, despre care cred că are puteri miraculoase. Pentru ca timpul de așteptare să fie mai scurt, jandarmii i-au ajutat pe oameni să umple sticlele cu apa sfântă.

Legenda spune că în urmă cu mai bine de un secol, un bărbat a visat că trebuie să construiască o biserică. Când a săpat pentru temelia lăcașului, a descoperit izvorul despre care se spune ca în el se adună lacrimile pe care Maica Domnului le varsă în Săptămâna Patimilor.

Preoții spun că în ziua în care se sărbătorește izvorul tămăduirii, după lăsarea întunericului, izvorul va seca, iar apa va izvorî din nou abia anul viitor. Izvorul tămăduirii amintește de o minune săvârşită de Maica Domnului.

În secolul al cincilea, fecioara Maria s-a arătat viitorului împărat bizantin Leon și i-a indicat un izvor cu apă tămăduitoare.

Ajuns împărat, Leon a construit pe acel loc o biserică închinată Fecioarei Maria, care există și astăzi la Istanbul și păstrează în subsol izvorul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă