Creșteri record de prețuri la transportul din Veneţia

21 noiembrie 2022, 09:20

Creșterile de preț pentru transport se aplică începând de la biletul de autobuz de la aeroport până în oraș, care a ajuns de la 8 la 10 euro. Apoi, o singură călătorie de 75 de minute cu vaporetto a ajuns de la 7,5 euro la 9,5 euro. Autoritățile locale spun că țintesc spre calitate și este un nou pas pentru a încuraja turiștii să-și programeze vacanța din timp. În plus, creșterile sunt cauzate și de pierderile avute de compania locală de transport în comun în perioada pandemiei.

Simone Venturini – consilier local Veneția: Vrem ca toate serviciile orașului să fie mai convenabile dacă sunt rezervate din timp. De exemplu, transportul public nu va suferi nicio creștere, dacă biletele sunt cumpărate mai devreme, la fel și intrările la muzee.

Turiștii sunt surprinși de prețuri și spun că au crescut pentru toate serviciile.

Pentru a beneficia de vechile prețuri, turiștii trebuie să cumpere biletele cu cel puțin 30 de zile înainte de a veni în Venezia, iar cele mai convenabile cuprind atât transportul, cât și intrările la muzee.

Cine vrea să vină la Veneţia pentru o zi, cu maşina de exemplu, trebuie să plătească 35 de euro parcarea, la care se adaugă 25 de euro dacă vrea să se deplaseze cu vaporetto, 30 de euro pentru cine vizitează Palazzo Ducale și să nu uităm că din ianuarie, cine se decide să vină la Venezia de pe o zi pe alta, va plăti 10 euro. Asta înseamnă un total de 100 de euro, fără a se lua în calcul cheltuielile cu restaurantul sau alte obiective turistice.

 


Pentru Telejurnal, din Italia, Alberta Forgiarini

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă