Creșterea taxelor locale ar putea fi amânată cu patru ani, iar contractele part-time nu ar mai fi supraimpozitate – propuneri în Comisia de Buget-Finanțe

4 octombrie 2022, 14:17

În Comisia de Buget-Finanțe au fost astăzi primele discuții pe această ordonanță de urgență care majorează taxele locale de la 1 ianuarie 2023, dar care aduce și o supraimpozitare a contractelor part-time, a transmis Alina Sorocean, pentru TVR Info. Potrivit unor surse, astăzi, PNL și PSD au venit cu un amendament concret, anume ca această creștere a taxelor locale să fie amânată până în 2026.

Primarii au cerut o amânare a acestei majorări cu un an, susținând că trebuie să-și pună la punct sistemele informatice, însă astăzi PNL și PSD s-au înțeles în Coaliție și au stabilit ca această majorare să fie amânată cu patru ani, și nu cu un an.

În plus, se discută și despre o modificare privind supraimpozitarea contractelor part-time. Dacă această ordonanță prevede o supraimpozitare pentru opt ore, indiferent că vorbim de acest contract pentru care un angajat prestează patru ore, iată că mai mulți liberali propun un amendament și anume să se revină la forma inițială, adică impozitarea să se facă doar pentru patru ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite