Creșterea plafonului pentru neimpozitarea pensiilor și plafonarea prețului la gaze, incerte. Nicolae Ciuca, la Alba Iulia: Trebuie să fim cât se poate de atenți la modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat

Neimpozitarea pensiilor de până la 3.000 de lei nu este o certitudine. Nu pot să afirm dacă susținem sau nu aceasta măsura, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat în vizită în județul Alba.

28 Iulie 2022, 14:01 (actualizat 28 Iulie 2022, 15:58) Știrile TVR |

Premierul a precizat ca prioritare sunt finalizarea rectificării bugetare și o analiza a resurselor, în contextul costurilor cu gazele și energia.

În tot acest parcurs de timp, în cele 8 luni de zile de când ne aflăm la guvernare, am luat decizii pe baza unor analize cat se poate de rale, am comunicat de fiecare dată cu onestitate și sinceritate măsurile pe care le luăm, subiectul a fost în discuție și rămâne. În acest moment, nu pot să afirm dacă susținem sau nu, pentru că și PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de un membru al Partidului Național. Ceea ce vă pot spune este că trebuie să finalizam rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, trebuie să fim cât se poate de atenți la modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat, a spus Nicolae Ciucă.

Nici în privința plafonării prețurilor la gaze, premierul nu a dat prea multe speranțe.

Avem în derulare o serie întreagă de măsuri pe cele trei pachete de sprijin, avem în continuare de compensat prețul la energie și vedem cu toții că prețul nu s-a stabilizat, este în continuă creștere. În momentul în care vom avea o analiză cât se poate de corectă, care să poată să fie predictibilă și să aibă un impact, cel puțin pentru un an bugetar o vom comunica. Am lăsat instituțiile specialitate, mă refer la ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Finanțelor să identifice ipotezele de lucru pe scenariile posibile de evoluție, bazându-ne pe ceea ce s-a derulat în ultimele trei luni zile, de când  ordonanța a început să producă efecte, a spus Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a vizitat, joi, Complexul Muzeal "Avram Iancu" din satul Inceşti, comuna Avram Iancu, ce include Casa memorială a "Crăişorului Munţilor".

Nicolae Ciucă a depus cu acest prilej, în sunet de tulnic, o coroană de flori albe la bustul lui Avram Iancu amplasat în curtea complexului muzeal.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI