Crește ritmul imunizărilor în Franța. Apelul unei asistente medicale: Cu cât putem vaccina mai mult, cu atât vor fi protejaţi mai mulţi oameni şi ne vom recâştiga libertatea. Oamenii trebuie vaccinaţi, este imperativ, vă rog!

22 martie 2021, 12:39

Franța a reluat vaccinarea cu AstraZeneca la numai o zi după ce Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat că beneficiile serului sunt mai mari decât orice risc. Multe națiuni europene, inclusiv Franța, au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce au fost raportate mai multe cazuri de probleme de circulație după administrarea serului.

Marie Merrien, asistentă medicală: „Da, cu cât putem vaccina mai mult, cu atât vor fi protejaţi mai mulţi oameni şi ne vom recâştiga libertatea din trecut. Toţi aşteptăm să revenim la viaţa dinainte. Da, oamenii trebuie vaccinaţi, este imperativ, vă rog!„.

Marie Merrien afirmă că singura ezitare față de vaccinul AstraZeneca este că nu oferă protecția optimă pentru personalul medical din spitale. Ea spune că o protecție de 85-90 % ar fi mai utilă.

Anne Hidalgo, primarul Parisului: „Ca să facem vaccinarea mult mai eficientă, cred că suntem în momentul în care mai multe doze vor veni, în special AstraZeneca, de exemplu la Paris ne aşteptăm la 50.000 de doze pe săptămână, aşa că recomand ca vaccinarea să fie deschisă pentru toţi cei care doresc s-o facă„.

Părerile sunt împărţite. Dacă primarul Parisului a cerut extinderea vaccinării în afara grupurilor de risc – persoane în vârstă, personal medical, oameni cu comorbidități – guvernul consideră că o astfel de decizie ar putea duce la vaccinarea celor mai tineri, care au mai puțină nevoie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă