Crește numărul infectaților în Spania, iar teste nu se mai găsesc

29 decembrie 2021, 13:24

În Madrid oamenii așteaptă la rând înainte de a se deschide farmaciile pentru a reuși să ia o cutie de teste rapide de depistare a coronavirusului.

”Acestea sunt toate testele primite, o cutie cu două, patru, șase, opt, zece, 20 de teste. Și afară e deja un rând de 30 de persoane care așteaptă și nu avem mai multe. Fiecare persoană vine cu 3 sau 4 carduri de sănătate, așa că testele se termină imediat”, spune CRISTINA SANCHEZ, farmacistă Madrid.

Testele achiziționate de guvernul regional din Madrid au fost ditribuite în peste 3000 de farmacii. Autoritățile au promis să mai cumpere încă un milion de cutii pentru că fiecare persoană cu vârstă de peste 16 ani să beneficieze de un test gratuit.

”Trebuie să te trezești de dimineață, dacă nu vii devreme se termină cât ai clipi. Asta pentru că sunt gratuite. Dacă ar fi cu bani, nu ar mai fi nimeni aici, dar dacă sunt gratuite vine toată lumea”, spune un cetățean.

”Eu am venit la 6 dimineață pentru că săptămâna trecută nu am mai prins. Erau 8 persoane înaintea mea și fiecare a luat mai multe teste, unul cinci, altul două, așa că s-au epuizat”, spune un cetățean.

În zilele de Crăciun a fost raportat un număr record de infectari, peste 200 de mii, iar incidența a depășit o mie de cazuri la sută de mii de locuitori.

Tot mai multe regiuni au introdus noi restricții printre care reducerea capacității și a orarului restaurantelor și închiderea cluburilor de noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă