Crește numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Balcani

Alertă în Bulgaria, Serbia, Bosnia și Grecia, unde numărul persoanelor infectate cu Sars Cov 2 crește de la o zi la alta. Autoritățile de la Sofia au reintrodus purtarea obligatorie a măștii de protecție, după ce au înregistrat un vârf de peste 600 de cazuri într-o singură săptămână.

23 Iunie 2020, 07:47 (actualizat 23 Iunie 2020, 09:44) Știrile TVR |

Pe lângă purtarea obligatorie a măștilor, în Bulgaria, la evenimentele organizate în interior nu pot participa decât jumătate din numărul persoanelor acceptate la capacitatea maximă a sălii. În plus, în magazine, distanța fizică de cel puțin un metru și jumătate este obligatorie. Orice nerespectare a acestor reguli va fi aspru sancționată.

Nu același lucru îl pot spune și epidemiologii dintr-un orășel din Serbia, unde pe vârful pandemiei nu a fost raportat nici un caz. În ultimele zile situația s-a schimbat dramatic.

DR. PREDRAD DELIC, epidemiolog: Faptul că cetăţenii din UE au fost lăsaţi să intre în Serbia fără să fie testaţi a dus la răspândirea viruslui. S-au întors şi studenţii în căminele care au devenit noi focare.

De la nici un caz, în numai două zile, numărul persoanelor contaminate a ajuns la 155. Și Serbia nu este singura țară din fostul spațiu iugoslav care se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri. În aceeași situație este și Bosnia.

Dar și Grecia, care a reușit să țină sub control numărul contaminărilor și al îmbolnăvirilor își face deja griji.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI