Crește numărul copiilor abuzați pe internet. Cei mai vulnerabili sunt minorii între 6 și 10 ani

11 februarie 2020, 19:45

3000 de copii au căzut victime agresorilor anul trecut, cu aproape 1000 mai mult față de anul precedent. Peste 70 la sută sunt minori care au între 6 și 10 ani. Fetele sunt cele mai vizate, peste 90 la sută.

Copiii sunt abordați prin intermediul rețelelor de socializare de cele mai multe ori. Sub alte nume și fețe, agresorii îi conving să le dea fotografii și filmulețe cu ei în posturi indecente.

Psihologii atrag atenția că această formă de abuz are efecte psiho-emoționale pe termen lung.

Pedeapsa pentru astfel de agresiuni este între 2 și 7 ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptei. În seama părinților este lăsată toată munca de supraveghere a copiilor, astfel încât micuții  să nu devină victime. Sunt sfătuiți să verifice tot ce fac aceștia pe internet și să îi încurajeze să povestească dacă sunt șantajați de persoane necunoscute.

Datele Organizației Salvați Copiii arată că un copil stă, în medie, între patru și șase ore pe internet, chiar și în timpul școlii, iar în zilele libere mult mai mult pe rețele de socializare. Patru din 10 minori au fost expuși unui conținut sexual explicit ori li s-au cerut materiale compromițătoare cu ei, arată aceleași studii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite