Crește numărul cererilor pentru lemne de foc. Ajutor de la primării, care reuşesc să obţină un preţ sub cel plafonat. Au depus solicitări și cei care se încălzeau până acum cu centrală pe gaz

7 noiembrie 2022, 23:18

Primăria din Tiha Bârgăului, o comună de munte din Bistriţa-Năsăud, are în proprietate 9 mii de hectare de pădure, aşa că poate asigura 6 metri cubi de lemn de foc de familie, la un preț între 200 și 250 de lei pe metru cub, în funcție de calitatea lemnului.

Chiar dacă e sub prețul stabilit de guvern, multor săteni le e greu să cumpere cât au nevoie pentru a trece peste iarnă.

Comuna Livezile nu poate asigura decât 3 metri cubi de lemn de foc de familie. Oamenii ar avea nevoie de o cantitate dublă.

Solicitări pentru lemne de foc au depus și cei care se încălzeau până acum cu centrală pe gaz.

În comuna Săvineşti din Neamț, tarifele mari i-au făcut pe localnici să dea din nou drumul la sobe. Primăria nu are pădure în proprietate, așa că oamenii apelează la ocolul silvic pentru lemne.

Plafonarea prețului la 400 de lei pe metru cub a făcut ca mulți operatori privați să nu mai furnizeze lemn, pentru că ar fi ieșit în pierdere. De altfel, premierul a recunoscut că decizia a fost greșită și a anunțat că guvernul va modifica ordonanța.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei

Nicuşor Dan: Un nou şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală

Avalanşă la Bâlea Lac. Este risc însemnat de producere a unor noi avalanşe