Crește alarmant numărul copiilor infectați cu coronavirus! Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: Începerea școlii va da scânteia care va crește cu adevărat numărul de cazuri

17 iulie 2022, 20:07

Patru dintre cei 5 copii internați acum în secția de COVID a Spitalului de boli infecțioase din Timișoara au ajuns aici cu febră și dureri puternice în gât.

Sunt copii cu vârste între o lună și 17 ani, iar 3 dintre ei au și comorbidități. Toți cei 5 copii internați sunt nevaccinați.

Riscurile sunt tot mai mari ca ei să ia virusul, mai ales că noile tulpini sunt contagioase și puțini mai poartă masca.

În secțiile de COVID din toată țara sunt internați acum 328 de copii, cu 63 mai mult decât în ziua precedentă.

Doi dintre minori luptă să trăiască în secțiile de terapie intensivă.

Medicii preconizează că în următoarele luni ar trebui să ne așteptăm la o nouă explozie a numărului de infectări.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: Vom avea o creștere acum peste vară și va începe să se accentueze și mai mult în octombrie, noiembrie, deci undeva (…) începerea școlii va da scânteia care va crește cu adevărat numărul de cazuri și acela este momentul în care sistemul de sănătate trebuie să fie precaut și pregătit„.

Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase din Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara: Suntem în continuare în această pandemie, doar că, în acest val, foarte probabil că marea majoritate a cazurilor vor fi cazuri mai ușoare, cazurile severe apărând doar la pacienți cu factor de risc și în special la cei nevaccinați. A crescut numărul de cazuri – atât al celor internați cât și al formelor severe de boală„.

În timp de medicii văd de la o zi la alta cum numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus crește, experții în sănătate publică sunt de părere că restricțiile ar putea arăta altfel în valul 6.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: Restricții cum am avut iarna trecută mă îndoiesc că vor mai fi, maximum va fi recomandată purtarea măștii la toți cei care au simptome sau în spațiile aglomerate. (…) Secțiile obișnuite vor fi supraaglomerate, dar și acea purtare a măștii va fi pe o perioadă limitată de timp, vorbim de 2, 3, 4 săptămâni„.

Acum, cele mai multe infectări sunt în București, Ilfov, Timiș, Constanța, Sibiu și Brașov.

De la începutul pandemiei, aproape 66 de mii de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite